Sepie cu sos de rosii
PrinteazaSepie cu sos de rosii din: sepie, ulei de măsline, usturoi, ceapă, vin, rosii, rosii, busuioc, sare, piper, praf de ardei, zahăr.
- 300 g sepie
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă
- 1/8 l vin alb
- 2 roşii
- 400 g roşii din cutie
- 1/2 lingurita busuioc tocat
- sare
- piper negru
- câte 1 praf piper de Cayenne, praf de ardei şi zahăr
Mod de preparare:
Ventuzele de sepie se spală sub jet de apă şi se usucă cu şervetul. Ventuzele se prăjesc în ulei. Căţeii de usturoi şi ceapa se toacă fin, se amestecă, se prăjesc puţin în ulei şi se sting cu vin alb.
Se curăţă de pieliţe roşiile proaspete, se taie cubuleţe şi se amestecă cu roşiile din cutie se presară, cu busuiocul şi cu pasta de roşii. Se condimentează şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până când devin moi.
Pofta buna!