Sepie in sos de vin

Printeaza

Sepie in sos de vin din: sepie, vin rosu, arei grasi, rosii, ceapa, usturoi, frunze de dafin, ansoa, radicchio, patrunjel.

Ingrediente:Sepie in sos de vin

  • o sepie
  • 500 ml vin roşu
  • 3 ardei graşi roşii
  • 8 roşii
  • 4 cepe
  • 6 căţei de usturoi
  • două frunze de dafin
  • 4 bucăţi de anşoa
  • o salată radicchio
  • pătrunjel
  • două linguri de sos de soia
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • orez
  • cartofi

Preparare:

Sepia se curăţă şi se pune într-un vas cui apă rece. Se spală de câte ori este nevoie, până când apa rămâne curată. Se taie apoi în bucăţele şi se lasă în apă rece.

Usturoiul şi cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii graşi se curăţă de seminţe şi se taie cuburi.

Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă legumele tăiate şi se călesc timp de câteva minute.

Se pun roşiile curăţate de  pieliţă şi tocate mărunt, frunzele de dafin, sarea şi piperul. Separat, se prăjesc timp de zece minute, la foc mediu, bucăţile de sepie şi cele de anşoa.

Se toarnă peste sos, se adaugă vinul, se lasă să fiarbă timp de 35-40 de minute la foc mediu, apoi se adaugă sosul de soia, frunzele de salată tăiate mărunt şi pătrunjelul tocat.

Sepie în sos de vin

Sepie in sos de vin

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cum se prepara sepia
  • cum se gateste sepia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.