Sepie in sos de vin
PrinteazaSepie in sos de vin din: sepie, vin rosu, arei grasi, rosii, ceapa, usturoi, frunze de dafin, ansoa, radicchio, patrunjel.
- o sepie
- 500 ml vin roşu
- 3 ardei graşi roşii
- 8 roşii
- 4 cepe
- 6 căţei de usturoi
- două frunze de dafin
- 4 bucăţi de anşoa
- o salată radicchio
- pătrunjel
- două linguri de sos de soia
- sare, piper
- ulei de măsline
- orez
- cartofi
Preparare:
Sepia se curăţă şi se pune într-un vas cui apă rece. Se spală de câte ori este nevoie, până când apa rămâne curată. Se taie apoi în bucăţele şi se lasă în apă rece.
Usturoiul şi cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii graşi se curăţă de seminţe şi se taie cuburi.
Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă legumele tăiate şi se călesc timp de câteva minute.
Se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, frunzele de dafin, sarea şi piperul. Separat, se prăjesc timp de zece minute, la foc mediu, bucăţile de sepie şi cele de anşoa.
Se toarnă peste sos, se adaugă vinul, se lasă să fiarbă timp de 35-40 de minute la foc mediu, apoi se adaugă sosul de soia, frunzele de salată tăiate mărunt şi pătrunjelul tocat.
Sepie în sos de vin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cum se prepara sepia
- cum se gateste sepia