Hrean la Borcan pentru Iarnă din: hrean, otet, sare, zahar, apa. Hreanul este o sursă bună de compuși antioxidanți, cum ar fi glucozinolatele. Acești antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, protejând celulele de stresul oxidativ și reducând riscul de boli cronice. Ingrediente: Hrean proaspăt: 1 kg Oțet: 500 ml Sare: 2 lingurițe Zahăr: […]
Sepie cu mazare
PrinteazaSepie cu mazare din: sepie, usturoi, vin alb, rosii, mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn.
Ingrediente:
- 400 gr sepie
- 1 căţel de usturoi
- 1 pahar de vin alb de masă
- 1 cutie de roşii curăţate de coajă
- 1 cutie de mazăre
- pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri de untdelemn
Mod de preparare:
Sepie cu mazare: Tăiem sepia în felii lungi, o curăţăm, o spălăm şi o lăsăm să se scurgă. Incălzim vasul şi prăjim usturoiul în puţin untdelemn.
Adăugăm sepia şi pătrunjelul mărunt tocat, amestecăm bine, până când se prăjesc puţin, adăugăm vinul şi fierbem înfundat.
La sfârşiţ, adăugăm roşiile, sarea şi piperul, acoperim (cu capacul) şi la focul cel mai mic mai fierbem înăbuşit cca 30 minute.
Adăugăm mazărea şi mai fierbem înăbuşit încă 10 minute.
Poftă bună!
Rețetă de Fasole Bătută – Tradițională și Delicioasă!
Rețetă de Fasole Bătută – Tradițională și Delicioasă din: fasole alb uscata, usturoi, ulei de masline, patrunjel. Fasolea bătută este un preparat tradițional românesc, adesea servită ca aperitiv sau ca garnitură alături de mâncăruri tradiționale. Este cunoscută pentru textura sa cremoasă și gustul său unic, obținut din combinarea fasolei, usturoiului și uleiului de măsline. Ingrediente: […]