Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Printeaza

O reteta de sepie umpluta cu garnitura de cartofi din: sepii, cartofi, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, parmezan, sare, oua, paine taraneasca si carne tocata.

Ingrediente:Sepie umplută cu garnitură de cartofi

  • 4 sepii
  • 4 cartofi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare

pentru umplutură:

  • 3  ouă
  • 4   felii de pâine ţărănească
  • 3 linguri parmezan ras
  • 400 g carne tocată

 

Mod de preparare:

Spală sepiile şi curăţă-le, îndepărtând osul interior. Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i sferturi.Prepară umplutura bătând într-un castron ouăle cu un praf de sare şi de nucşoară. Adaugă carnea tocată, miezul de pâine, parmezanul ras, usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt.

Amestecă bine ingredientele, adăugând, dacă este ne­voie, puţin lapte pentru a obţine o compoziţie consistentă. Umple sepiile cu această compoziţie şi aşază-le pe o tavă unsă în prealabil cu ulei.

Aranjează cartofii în jurul sepiilor şi presară usturoiul, pătrunjelul şi ardeiul iute tocate mărunt. Adaugă apă cât să acopere sepiile, presară parmezanul, pune sare, după gust, şi coace-le 3 ore la 180° C. Scoate tava din cuptor şi serveşte sepiile fierbinţi, aşe­zate pe un pat de cartofi copţi.

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.