Sepie umplută cu garnitură de cartofi
PrinteazaO reteta de sepie umpluta cu garnitura de cartofi din: sepii, cartofi, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, parmezan, sare, oua, paine taraneasca si carne tocata.
- 4 sepii
- 4 cartofi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 linguri parmezan ras
- sare
pentru umplutură:
- 3 ouă
- 4 felii de pâine ţărănească
- 3 linguri parmezan ras
- 400 g carne tocată
Mod de preparare:
Spală sepiile şi curăţă-le, îndepărtând osul interior. Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i sferturi.Prepară umplutura bătând într-un castron ouăle cu un praf de sare şi de nucşoară. Adaugă carnea tocată, miezul de pâine, parmezanul ras, usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt.
Amestecă bine ingredientele, adăugând, dacă este nevoie, puţin lapte pentru a obţine o compoziţie consistentă. Umple sepiile cu această compoziţie şi aşază-le pe o tavă unsă în prealabil cu ulei.
Aranjează cartofii în jurul sepiilor şi presară usturoiul, pătrunjelul şi ardeiul iute tocate mărunt. Adaugă apă cât să acopere sepiile, presară parmezanul, pune sare, după gust, şi coace-le 3 ore la 180° C. Scoate tava din cuptor şi serveşte sepiile fierbinţi, aşezate pe un pat de cartofi copţi.
Sepie umplută cu garnitură de cartofi
Pofta buna!