Sepie la gratar din: pui de sepie, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g pui de sepia trei linguri de pătrunjel verde tocat o lămaie ulei de măsline sare şi piper Mod de preparare: Curăţă şi spală puii de sepie, apoi lasă-i să se marineze o jumătate de oră într-un amestec de ulei, […]
Sepie umpluta
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de sepie umpluta din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg sepie
- 150 gr orez
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 ouă
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml vin alb
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm sepia, capul şi picioarele le tăiem bucăţele.
Incălzim vasul pentru frigere.
Fierbem înăbuşit bucăţelele tăiate de sepie cu ceapa şi usturoiul, micşorăm focul, adăugăm orezul peste care turnăm apa şi vinul şi fierbem la foc înăbuşit 20 minute.
Amestecăm după aceea ouăle şi pătrunjelul.
Cu această pastă umplem sepia, o închidem la gură cu o scobitoare, o punem în tigaie şi o punem în cuptor.
Punem peste ea în timpul coacerii ulei de măsline.
Când este gata, o presarăm cu pătrunjel şi usturoi.
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Sepie cu sos de rosii
Sepie cu sos de rosii din: sepie, ulei de măsline, usturoi, ceapă, vin, rosii, rosii, busuioc, sare, piper, praf de ardei, zahăr. Ingrediente: 300 g sepie 1-2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1/8 l vin alb 2 roşii 400 g roşii din cutie 1/2 lingurita busuioc tocat sare piper negru câte 1 praf piper de Cayenne, praf de […]
Pofta buna!