Peste si creveti rumeniti in unt din: unt, creson, ceapa verde, coaja de lamaie, fileu de somon si creveti. Ingrediente: 250 g unt 50 g untisor (creson) 3 cepe verzi, tocate coaja rasa de la 1 lamaie 500 g fileu de somon (partea din mijloc) 150 g creveti cruzi Mod de preparare: Amesteca intr-un […]
Sepii si creveti
PrinteazaSepii si creveti din: cartof, sare, sepie, creveti, ulei, usturoi, rosie, piper.
- 1 cartof mediu nesfărâmîcîos
- sare
- 300 g sepie
- 175 g creveţi
- 3-5 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 1 roşie
- piper
Mod de preparare:
Cartoful se cojeşte, se spală şi se fierbe circa 20 de minute în apă cu sare, apoi se răceşte parţial, se taie fetii şi se pune într-un vas. Sepiile se curăţă, se spală şi se taie inele subţiri.
Crevetii se curăţă, se îndepărtează intestinele, se spală, se scurg şi se sărează.
In 2 linguri de ulei încins se prăjesc încet, amestecând continuu, usturoiul cojit, creveţii şi sepiile, până când creveţiî se înroşesc.
Roşia se opăreşte 30 de secundeîn apă clocotită, se decojeşte şi se taie în jumătate, se îndepărtează cotorul şi seminţele, apoi pulpa se taie cubuleţe. Roşiile se presară peste ingrediente şi se amestecă totul cu grijă.
Se încinge bine restul uleiului de măsline şi se toarnă pe deasupra.
Compoziţia se asezonează cu sare şi cu piper, se amestecă, se aranjează în vase mici şi se serveşte cu pâine.
Sepii si creveti
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu creveti din: aluat foietaj, ceapa, ulei, peste, branza, tarhon, creveti, sare, piper, smantana. Ingrediente: 300 g aluat foietaj 1 lingură cu ulei de măsline 1/2 ceapă medie, curăţată şi tocată fin 250 g peşte alb 60 g brânză Ceddar, rasă 1 lingură rasă cu tarhon tocat 150 g creveţi fierţi, tăiati mărunt sare […]
Pofta buna!