Serbet de caise

Printeaza

Serbet de caise

Ingrediente:

  • 1 kg zahăr tos
  • 1 kg caise foarte coapte
  • 10-15 sâmburi de caise
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Serbet de caise: Se scot sâmburii, se fierb caisele împreună cu un pahar cu apă până se lichefiază. Se storc strecoară (presa de bulion de roşii e perfectă) cât se poate ,se toarnă sucul peste zahăr şi se pune la fiert până se leagă, ameste­când mereu.

Se sparg sâmburii, se pisează miejii se stoarce lămâia. Când siropul s-a legat, se adaugă sâmburii şi zeama de lămâie, se amestecă bine.

Se lasă să se răcească dar numai un pic, apoi se toarnă în borcane.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.