Şerbet de zmeură Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g zmeură 1/4 l apă 80 g glucoza Mod de preparare: Zmeura zdrobită se fierbe cu apa 15 minute, apoi se strecoară prin tifon şi se fierbe la foc iute cu zahărul. Pe parcurs se pune şi glucoza şi cînd începe să se lege, se pune […]
Serbet de ciocolata
PrinteazaSerbet de ciocolata din: zahar, apa, ciocolata, vanilie.
Ingrediente:
- 1,250 kg zahăr
- 4 pahare apa
- 3 batoane ciocolată sau 50 g cacao
- vanilie
Mod de preparare:
Se pun în tingirea de dulceaţă să se moaie zahărul cu patru pahare de apă. Se lasă pe marginea maşinii până se topeşte tot zahărul.
Se fierbe apoi pe foc iute şi când siropul este aproape legat, se adaugă ciocolată vanilată rasă.
Se ia spuma, din când în când, până se leagă bine. Se încearcă dacă este gata, punând câteva picături într-o ceaşcă cu apă rece.
Dacă picăturile nu se dizolvă imediat şi se pot lua între degete, atuncea şerbetul este gata.
Se va încerca de 2-3 ori, pentru ca şerbetul să iasă potrivit de legat. Se dă la o parte, şi când s-a răcorit cât suferă degetul, se ia la frecat, până se taie coarda şi îşi schimbă culoarea.
Dacă este necesar, se frământă şi cu mâna ca să devină ca alifia şi se pune în borcan.
În loc de ciocolată se pot pune 50 g de cacao, dizolvate separat cu câteva linguri de apă şi tumate în tingire când siropul este aproape legat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Şerbet de vişine
Şerbet de vişine Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g vişine puţină apă vanilie 60 g glucoză Mod de preparare: Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun la fiert 15 minute cu apă, apoi se strecoară bine prin tifon. Zeama se fierbe din nou cu zahărul pînă ce s-a legat, se […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- serbet de ciocolata