Serbet de Campari cu fructul pasiunii
PrinteazaSerbet de Campari cu fructul pasiunii din: apă, zahăr, fructul pasiunii, Campari.
Ingrediente:
- 285 ml apă
- 200 g zahăr
- 15 bucăţi de fructul pasiunii
- 1 pahar de Campari
Mod de preparare:
Puneţi într-un vas apa împreună cu zahărul, aduceţi la punctul de fierbere şi lăsaţi la foc mic 5 minute. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească puţin.
Tăiaţi fructul pasiunii în jumătate şi scoateţi partea cărnoasă, seminţele şi sucul, cu ajutorul unei linguri. Mixaţi totul — puteţi să treceţi compoziţia printr-o sită cu ochiuri mari pentru a îndepărta seminţele, dar, sincer, nu cred că are sens.
Mie chiar îmi plac seminţele. într-o caserolă de plastic sau într-un vas de lut, amestecaţi pulpa din fructul pasiunii cu paharul de Campari şi cu siropul de zahăr, apoi puneţi totul în congelator.
In general, şerbetul are nevoie de 2 ore ca să fie gata. E bine să amestecaţi compoziţia la fiecare jumătate de oră, dacă vă amintiţi să faceţi asta. Serviţi simplu, cu nişte fructe de sezon sau într-o cupa cu îngheţată de vanilie.
Pofta buna!