Şerbet de căpşune

Printeaza

Şerbet de căpşune

Ingrediente:Şerbet de căpşune

  • 1 kg zahăr
  • 1 kg căpşune

 

Mod de preparare:

Speli bine căpşunele, le cureţi, le tai, apoi le zdrobeşti, după aceea strecori compoziţia printr-un tifon. Laşi zeama obţinută să se limpezească, apoi o scurgi în alt vas, cu grijă să nu se tulbure.

Separat, fierbi un sirop din zahăr şi in pahar cu apă şi când s-a egat, adaugi 1 pahar din zeama de căpşune limpezită. Fierbi din nou totul până se leagă.

Il laşi să se răccrească, apoi îl frec cu o lingură de lemn într-o sifigură direcţie, până ce şerbetul devine mat. Pui şerbetul în bor­cane pe care le capsezi şi le aşezi în cămară.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.