Şerbet de flori de salcam
PrinteazaŞerbet de flori de salcam din: flori de salcam, zahar, apa, lamaie.
- 750 g flori de salcîm
- 1 kg zahăr
- 1 l apă
- zeama de la 1/2 lămîie
Mod de preparare:
Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de trandafir şi se pune la fiert cu 1 l apă.
După ce dă cîteva clocote, se ia de pe foc, se acoperă, se lasă să se răcească, apoi se strecoară printr-o sită foarte deasă, de păr, sau printifon.
Zeama strecurată se pune la fiert cu zahărul la început la foc mai mic, iar după ce se curăţă de spumă, la foc mai iute, ştergînd pereţii vasului cu un şervet curat şi ud, şi se lasă să fiarbă pînă se leagă zahărul.
Cînd este călduţ, se ia la frecat, adăugînd la sfîrşit zeama de lămîie, puţin cîte puţin.
Pofta buna!