Şerbet de vanilie
PrinteazaŞerbet de vanilie
- 1 kg zahăr
- 1/2 pahar apă
- vanilie
Mod de preparare:
Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute.
Cînd începe să se lege, se spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la apă rece, schimbîndu-se apa des.
Cînd s-a mai răcit, se pune direct pe gheaţă şi se freacă zahărul cu un făcăleţ sau cu o lingură de lemn pînă ce zahărul s-a albit (făcut mat).
Ca să fim siguri că zahărul este fiert, se ia puţin cu o linguriţă şi se bagă în apă rece.
Dacă şerbetul nu se dizolvă, atunci este gata. Să nu se fiarbă prea mult şi cînd zahărul este fierbinte să nu se mişte vasul.
Să se pună 80 g glucoză, să nu zaharisească. Borcanul cu şerbet, pînă ce se răceşte, se înveleşte cu şervet ud, apoi se leagă cu celofan.
Pofta buna!