Serbet de lamaie cu ghimbir
PrinteazaSerbet de lamaie cu ghimbir din: zahar, lamaie, apa si ghimbir.
- 1,5 kg zahar
- 1 lamaie
- 750 ml apa
- ghimbir ras
Mod de preparare:
Pune la topit, pe foc domol, zahărul cu apa într-o cratiţă emailată, de preferat una specială pentru dulceţuri.
Când zahărul s-a topit, măreşte flacăra şi ia spuma de câte ori este cazul. Adaugă un vârf de cuţit de ghimbir ras proaspăt.
In timpul fierberii, şterge marginea cratitei cu o carpa umeda.
Lasă să se lege bine siropul şi ia de pe foc după ce ai făcut testul (când dai drumul unei picături într-un pahiar cu apă rece, nu trebuie să se dizolve).
Ia vasul de pe foc, pune-l la răcit în apă rece, iar când s-a răcorit, freacă-l cu o lingură de lemn, într-un singur sens, până devine de consistenţa unui aluat.
Când începe să-şi schimbe culoarea, adaugă puţin câte puţin zeamă ide lămâie, amestecând continuu.
Pune în borcane bine spălate şi uscate, cu ajutorul lingurii, apăsând de fiecare dată ca să nu rămână goluri.
Serbet de lamaie cu ghimbir
Pofta buna!