Serbet de lamaie – usor de preparat
PrinteazaSerbet de lamaie din: zahar, apa, lamaie, vanilie.
Poate te intereseaza si:
- 1 1/4 kg zahăr
- 4 pahare apă
- 1 lămâie
- vanilie
Mod de preparare:
Se pun la topit, în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, zahărul cu patru pahare de apă.
Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la fiert. Se ia spuma şi se leagă ceva mai tare ca pentru şerbetul obişnuit, încercând dacă sa legat la fel ca la şerbetul de căpşuni .
Cât fierbe, se şterg marginile tingirii cu o cârpă curată, muiată în apă rece, ca să se cureţe zahărul întărit pe margini, deoarece acesta provoacă zaharisirea şerbetului.
Se adaugă puţină vanilie. Se dă jos de pe foc, şi când s-a răcorit cât poate suferi degetul, se ia la frecat cu făcăleţul.
Când începe să se albească, se toarnă câte puţin din zeama strecurată de la o lămâie întreagă, adăugând, după gust, şi puţină coajă rasă de lămâie..
Il laşi să se răccrească, apoi îl frec cu o lingură de lemn într-o sifigură direcţie, până ce şerbetul devine mat.
Pui şerbetul în borcane pe care le capsezi şi le aşezi în cămară.
Serbet de lamaie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- serbet de lamaie
- reteta serbet
- serbet reteta
- serbet de lamaie reteta
- reteta serbet de lamaie
- serbet lamaie
- reteta de serbet de lamaie
E bun serbetul de lamaie?
Este foarte bun!