Serbet de lamaie
PrinteazaO reteta gustoasa de serbet din: apa, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar tos.
- 3 ceşti apă, coajă rasă de lămâie
- 1 ceaşcă suc de lămâie proaspăt stors
- 3/4 ceaşcă zahăr tos
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Amesteci zahărul, sucul de lămâie şi o ceaşcă cu apă într-un vas, pe foc mic; laşi să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când, până se dizolvă bine zahărul, lei de pe foc, laşi să se răcească, adaugi ingredientele rămase, omogenizezi, apoi torni în forme pentru cuburi de gheată şi dai la congelator.
După ce au îngheţat bine, chiar înainte de a le servi, pui cuburile în mixer ori blender şi reomogenizezi serbetul într-o pastă.
Serveşti imediat, în pahare ori cupe ţinute în prealabil în frigider.
Sau pui la loc serbetul în congelator, unde poate fi păstrat timp de două-trei săptămâni la servire, va trebui amestecat din nou în blender, pentru o textură fină.
Serbet de lamaie
Pofta buna!