Serbet de trandafir cu lamaie
PrinteazaSerbet de trandafir cu lamaie din: petale de trandafir, zahăr, lămâie, sare de lămâie, apa.
Ingrediente:
- 200 g petale de trandafir
- 250 g zahăr
- 1/2 lămâie
- 0,5 g sare de lămâie
- 1 l apă
Mod de preparare:
Desfaci şi vânturi uşor petalele de trandafir pentru a îndepărta polenul, apoi le pui la fiert, 15-20 de minute, într-un litru de apă.
Dai vasul la o parte de pe foc, storci zeama de lămâie şi amesteci.
Culoarea şerbetului va deveni roz-deschis. Zeama obţinută, aproximativ 750 ml, o scurgi printr-un tifon şi o torni într-o oală cu fund dublu.
Adaugi zahărul şi ţii la foc mic până când acesta se topeşte, amestecând cu o lingură de lemn. După ce s-a topit, dai focul mai mare şi îndepărtezi spuma formată de câte ori este nevoie.
Intre timp, iei 1 lingură de sirop în care pui sarea de lămâie, amesteci până când se dizolvă şi o laşi deoparte.
Din când în când, încerci dacă siropul s-a legat.
Pui câteva pică turi de sirop într-un pahar cu apă rece.
Dacă acestea nu se desfac este gata şi dai vasul deoparte.
Il ţii la răcorit şi, când nu te arde la deget, începi să amesteci energic cu lingura de lemn, ndmai într-un singur sens, până când siropul îşi schimbă culoarea.
Adaugi, în fir subţire siropul în care ai dizolvat sarea de lămâie. T
rebuie să obţii un şerbet care să aibă consistenţa mierii zaharisite.
Serbet de trandafir cu lamaie
Pofta buna!