Serbet de trandafiri
PrinteazaSerbet de trandafiri din: flori de trandafir, zahar, sare de lamaie, lamaie.
- 250 g flori de trandafiri
- 1 kg zahăr
- 1 vârf de cuţit sare de lămâie
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se aleg trandafiri speciali pentru dulceaţă, se smulg petalele, se taie partea albă de la bază cu o foarfecă foarte curată.
Se cântăresc, se adaugă 1 l apă, se acoperă vasul şi se pun să fiarbă la foc iute 25-30 min. până se decolorează petalele.
Se ia vasul de pe foc şi se adaugă zeama de lămâie.
Se lasă să se răcească şi se strecoară printr-un tifon dublu. Se pune zahărul în vas şi se adaugă trei pahare din apa în care au fiert petalele.
Se amestecă bine pe foc, până se dizolvă zahărul. Se face focul iute şi se adună spuma care se formează.
In timp ce fierbe, se iau două linguri din acest sirop, se pun într-o ceaşcă în care se adaugă un vârf de cuţit cu sare de lămâie şi se amestecă bine.
Când se formează pe deasupra băşicuţe, se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească puţin, apoi se freacă, în momentul în carte începe să-şi schimbe culoatrea se adaugă treptat siropul cu sare de lămaie.
Pofta buna!