Serbet de vişine

Printeaza

O reteta delicioasa de serbet din: gelatina, visine, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie, vin spumos.

Ingrediente:Serbet de vişine

  • 1 lingură de gelatină pudră
  • 500 g vişine
  • 120 g zahar
  • 1 zahăr vanilat
  • 60 g miere
  • 40 ml brandy de vişine
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 300 ml vin spumos
  • 100 g vişine pentru decor

Mod de preparare:

Se amestecă gelatina cu apă şi se lasă 3 minute să se topească. Se încălzeşte în cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Nu trebuie lăsat să dea în fiert.

Se spală vişinele şi se curăţă de sâmburi. Se dau prin blender şi se ada­ugă zahărul, mierea şi  brandy, sucul de lămâie şi vinul spumos. Treptat, se încorporează şi gelatina dizolvată. Se amestecă totul. Se toarnă amestecul într-un castron şi se pure la congelator.

Din când în când se amestecă. Cu cât se subţiază mai mult, cu atât se amestecă mai des. Se por- ţionează şi se serveşte în pahare reci. Se decorează cu vişine şi se poate servi cu vin spumant deasupra.

Serbet de vişine

Serbet de vişine

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • serbet de visine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.