Sericaia
PrinteazaSericaia din: lapte, scortisoara, vanilie, oua, zahar, faina, sare, suc de lamaie, unt, scortisoara.
Ingrediente:
- jumătate litru lapte dulce
- 1 beţişor de scorţişoară
- 1 bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie
- 5 ouă
- 200g zahăr
- 2 linguri făină
- sare
- suc de lămâie
- unt
- scorţişoară pisată
Mod de preparare:
Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă la rece, gălbenuşurile se bat cu zahăr, să iasă o cremă-spumă albicioasă.
Se amestecă bine laptele cu făină, apoi cu crema de gălbenuşuri şi se încinge pe plită, amestecând înverşunat până începe cremo-aluaftil să se desprindă de fundul oalei.
Se scot mirodeniile, se lasă crema să se răcească. Se bat albuşurile, spumă tare, cu un praf de sare şi câteva picături de suc de lămâie, se împreună cu crema.
Se unge o tavă cu unt, se aşterne sericaia, se presară abundent cu scoţişoară, se dă la cuptor încins, 20 de minute, până începe coaja să crape.
Pofta buna!