Sfaraiala dobrogeana
PrinteazaSfaraiala dobrogeana
- măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât
- 3 linguri unt
- 1 polonic de smântână
- sare câtă vă place
- 2 cepe
- 1 mămăligă ţărişoară (500 g mălai, 2 litri apă)
Mod de preparare:
Se taie măruntaiele şi carnea îmbucături şi se sărează după chef, apoi se lasă să se-ndulcească vreo oră .Se pune mălaiul la fiert se toacă ceapa.
Când a trecut destul timp, se pune untul la încins în ceaunel.Se pune ceapa şi carnea la prăjit, să sfârâie niţel, până se rumenesc se adaugă smântână, se lasă să se potrivească cu carnea vreun sfert de oră la foc potrivit, timp în care se amestecă mămăliga .
Mămăliga se întinde pe fundul mare de lemn, scobind-o uşor şi larg în mijloc, ca o farfurie .
Se toarnă sfârâiala în farfuria de mămăligă şi se şi mănâncă, repede, cât e fierbinte.
Pofta buna!
Nu prea le am eu cu mielul. De obicei mananc doar miel la gratar. POate o sa incerc si reteta asta