- Beţi în fiecare dimineaţă, la sculare, un pahar cu apă călduţă, în care aţi dizolvat o tabletă de cărbune medicinal.
- Inainte de fiecare masă beţi câte un pahar cu apă în care aţi pus 1 linguriţă oţet de mere.
- Este de preferat să mâncaţi câte puţin, de mai multe ori pe zi, decât să aveţi doar 3 mese abundente.
- Mâncati diferenţiat: într-o zi proteine, în altă zi carbohidraţi, într-o zi glucide, în alta lactate şi brânzeturi etc. Nu le amestecaţi, pentru că îngreunaţi digestia.
- Mâncaţi alimente şi condimente iuţi care accelerează metabolismul, ardei iute, boia iute, ceapă, usturoi, ghimbir, cuişoare, scorţişoară, chimen.
- Beţi apă caldă în mai multe reprize în timpul zilei.
- Pregătiţi alimentele prin fierbere, (de preferat, la aburi), coacere sau gătire la cuptor.
- Evitaţi mâncărurile prăjite, sosurile grele şi preparatele conservate prin fum, sare sau grăsime.
- Eliminaţi prăjiturile, produsele de patiserie, reduceţi drastic cantitatea de pâine, preferaţi pâinea neagră, integrală.
- Mâncaţi cereale la micul dejun.
- Consumaţi cât mai multe verdeţuri de sezon, în stare cât mai proaspătă, în salate stropite cu ulei de măsline şi otet de mere sau suc de lămâie.
- Faceţi gimnastică dimineaţa la sculare şi neapărat o plimbare seara, înainte de culcare.
- Faceti duşuri alternative calde/ reci, dimineaţa şi seara.
- Alegeţi-vă o zi pe săptămână în care beţi doar sucuri de legume şi fructe şi nu mâncaţi decât salate de fructe sau legume proaspete, eliminând orice mâncare gătită. Nu amestecaţi sucurile de fructe cu cele de legume, beţi-le separat, la ore diferite.
- Nu consumaţi alcool.
Adaugă un comentariu
Bune, bune sfaturile astea
Majoritatea sfaturilor se stiu, nu e nimic nou sub soare