Sfaturi alimentare
Printeaza300-350 de calorii, nu mai puţin ar trebui să conţină o masă şi 200 de calorii o gustare, ca să ţină de foame şi să te energizeze, asigurându-ţi o stare optimă de concentrare pentru o zi lungă de lucru.
Sfatul nutriţioniştilor este să mănânci la 2-3 ore. Dacă sari peste mese, metabolismul încetineşte şi scade inclusiv nivelul de energie. Când simţi că pofta de dulce nu-ţi dă pace, abţine-te de la tentaţii şi mănâncă un aliment bogat în proteine.
Şi cafeaua, deşi iniţial revigorează, când este consumată în exces, induce deshidratarea, durerile de cap şi senzaţia de extenuare. Inlocuieşte băuturile pe bază de cofeină cu variantele fără cofeină ori cu sucuri de fructe proaspăt preparate.
Că sunt cartofi, cărnuri şi chiar legume, alimentele prăjite supun sistemul digestiv la o muncă suplimentară, întrucât grăsimile sunt greu de prelucrat.
Spre deosebire de carnea roşie prăjită, care are nevoie de multe ore să se digere, deci implică multă energie în metabolizarea ei, peştele prăjit nu are acelaşi impact asupra energiei.
Şi alimentele pregătite la abur pot fi gustoase, dacă le adaugi un dressing simplu din ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Sfaturi alimentare