Sfaturi despre pregatirea carnatilor de porc
Printeaza
Cârnaţii sunt preparate culinare de cursă lungă. Se pot face şi se pot consuma tot timpul anului. Cârnaţii de vară sunt, de regulă, afumaţi sau uscaţi, pentru a rezista la temperaturi mai mari decât cele de iarnă.
– După modul de preparare cârnaţii pot fi: opăriţi sau fierţi.
– După felul umpluturii sunt: din carne, din carne şi slănină, din carne şi sânge, din măruntaie.
Cum se pregatesc carnatii:
Se pregătesc din carne de la gât şi de pe burtă, din capete căzute la fasonarea muşchiului sau a jambonului.
Carnea se toacă folosind o secure ascuţită, un cuţit cu lama lată, un satâr sau maşina de tocat.
In tocătura de carne se adaugă condimente: sare, piper măcinat, boia de ardei, usturoi, ceapă, silitră (azotat de potasiu), măghiran, coriandru, chimen, ienibahar, cuişoare etc.
Cârnaţii constituie investiţia cea mai profitabilă pentru gospodine – ele sunt cele care dozează condimentele, potrivesc sarea, asigură afumarea şi pregătesc mâncăruri potrivite pentru cârnaţi.
Intr-un fel tacit, calitatea de gospodină include neapărat şi arta de a pregăti cârnaţi.
Pofta buna!