Sfecla coapta cu morcovi

Printeaza

Sfecla coapta cu morcovi din: sfecla, morcovi, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline, branza de capra.

Ingrediente:Sfecla_coapta_cu_morcovi

  • 3 sfecle medii
  • 8 morcovi taiati julienne sau folosit baby carrots
  • 4 catei de usturoi pisati si o capatana intreaga taiata pe jumatate
  • zeama unei lamai
  • 3 fire de cimbru verde
  • sare si piper dupa gust
  • o lingura de ulei de masline
  • jumatate de cana de branza de capra

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Frecaţi sfeclele cu un amestec de apă, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper. Aşezati-le într-o tavă cu jumătatea de căpătână de usturoi, firele de cimbru şi restul de marinată. Acoperiţi cu folie şi coaceti o oră.

Cu un sfert de oră înainte să fie gata sfecla, stropiţi morcovii cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, adăugaţi usturoiul pisat şi dati la cuptor într-o tavă. Scoateţi din cuptor sfecla şi înlăturaţi coaja.

Tăiati-o cuburi sau sferturi şi transferaţi într-un bol. Când morcovii devin maronii, scoateti-i din cuptor şi adăugati-i în bol cu brânza de capră ruptă bucăţi. Amestecaţi şi serviţi.

Sfecla coapta cu morcovi

Sfecla_coapta_cu_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.