Sfecla coapta cu morcovi
PrinteazaSfecla coapta cu morcovi din: sfecla, morcovi, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline, branza de capra.
- 3 sfecle medii
- 8 morcovi taiati julienne sau folosit baby carrots
- 4 catei de usturoi pisati si o capatana intreaga taiata pe jumatate
- zeama unei lamai
- 3 fire de cimbru verde
- sare si piper dupa gust
- o lingura de ulei de masline
- jumatate de cana de branza de capra
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Frecaţi sfeclele cu un amestec de apă, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper. Aşezati-le într-o tavă cu jumătatea de căpătână de usturoi, firele de cimbru şi restul de marinată. Acoperiţi cu folie şi coaceti o oră.
Cu un sfert de oră înainte să fie gata sfecla, stropiţi morcovii cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, adăugaţi usturoiul pisat şi dati la cuptor într-o tavă. Scoateţi din cuptor sfecla şi înlăturaţi coaja.
Tăiati-o cuburi sau sferturi şi transferaţi într-un bol. Când morcovii devin maronii, scoateti-i din cuptor şi adăugati-i în bol cu brânza de capră ruptă bucăţi. Amestecaţi şi serviţi.
Sfecla coapta cu morcovi
Pofta buna!