Sfecla cu perisoare
PrinteazaSfecla cu perisoare din: franzela, ceapa, tocatura, ou, sare, piper, foaie de dafin, ienupar, sfecla, cartofi, ceapa, usturoi, otet, untdelemn, otet, smantana, slanina.
Ingrediente:
- 1 felie de franzela mai veche
- 1 ceapa mica (data pe razatoare)
- 400 g tocatura de vita si porc
- 1 ou
- sare
- piper macinat
- 1 foaie de dafin
- 3 boabe de ienupar
- 400 g sfecla rosie
- 400 g cartofi rezistenti la foc
- 4-5 cepe albe
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri untdelemn
- 1 lingura otet
- 50 g slanina de porc taiata marunt
- 150 g smantana
Mod de preparare:
Pentru perisoare se inmoaie felia de paine in apa rece, se amesteca bine cu carnea tocata, oul si ceapa data pe razatoare.
Se condimenteaza cu sare si cu piper si se formeaza 8-12 perisoare.
Se pune la fiert 1 litru de apa cu sare, foaia de dafin si boabele de ienupar si cand clocoteste se baga perisoarele vreme de 10 minute. Cand incep sa pluteasca la suprafata, sunt gata.
Se scot cu o strecuratoare si se pun la cald.
Se curata sfecla de coaja, se taie in doua si se da pe o taietoare de castraveti, ca sa se obtina felii subtiri. Se curata cartofii si se taie in sferturi. Se curata ceapa si se toaca marunt.
Se curata usturoiul si se zdrobeste cu dosul de la taisul cutitului. Se pune untdelemnul sa se infierbante si se prajesc feliile de sfecla in el, se stropesc cu otet si se acopera cu un capac, lasandu-le sa fiarba domol vreme de 7 minute.
Intr-o alta tigaie se pune sa se prajeasca slanina de porc, la flacara mica. (Daca e nevoie, mai turnati putin untdelemn.).
Cand s-a topit si s-a incins, se pun in ea sa se prajeasca cartofii.
Se lasa zece minute, apoi se toarna peste ei ceapa si usturoiul tocate si se mai lasa doua minute la prajit.
Se adauga sfecla si se amesteca. Se adauga smantana, sa sareaza, se pipereaza si se serveste langa perisoare.
Pofta buna!