Sfecla cu scordolea si verdeturi
PrinteazaSfecla cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper.
- 4 sfecle mari
- 200 g nuci macinate
- 200 g miez de paine neagra
- 250 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
- 2 linguri otet
- 2 legaturi macris verde (leurda, untisor, spanac, frunze de papadie etc)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi sfecla şi fîerbeti-o în apă cu puţină sare, până când se înmoaie. (Pentru a păstra mai bine vitaminele din ea, puteţi s-o coaceţi la cuptor, în loc s-o fierbeti). Lăsaţi-o apoi la răcit şi curăţaţi-o de coajă. Inmuiaţi pâinea şi stoarceţi-o. Puneţi-o într-un castron, împreună cu nucile măcinate.
Adăugaţi treptat uleiul şi amestecaţi ingredientele până când obţineţi o pastă omogenă, pe care condimentaţi-o cu sare şi piper. Ţineţi scordoleaua aceasta la rece până în momentul servirii. Din usturoiul curăţat faceţi un mujdei cât mai fin pe care diluaţi-l cu puţină apă şi cu oţetul.
Amestecaţi mujdeiul cu măcrişul sau verdeţurile alese, tocate mărunt. Puneţi scordoleaua şi amestecul de mujdei şi verdeţuri pe farfurii şi deasupra aşezaţi bastonaşe de sfeclă fiartă.
Sfecla cu scordolea si verdeturi
Pofta buna!