Sfeclă cu unt şi smantană
PrinteazaSfeclă cu unt şi smantană
- 1 kg sfeclă
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură oţet
- 1/2 pahar smîntînă
- sare
Mod de preparare:
Se alege sfeclă roşie, se fierbe sau se coace în cuptor, se curăţă de coajăşi se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi.
Se pune într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, 2-3 linguri de apă, zahărul şi sarea. Se acoperăşi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 10-15 min.
Se adaugă smîntîna şi oţetul, şi lasă să mai fiarbă încet pînă cînd scade zeama. Nu se amestecă cu lingura. Se scutură cratiţa din cînd în cînd.
Se poate servi şi ca garni- tură la fripturi sau la chiftele prăjite.
Pofta buna!