Sfecla in unt cu rozmarin
PrinteazaSfecla in unt cu rozmarin din: sfecle, sare, piper, unt, rozmarin, ceapa verde, menta, patrunjel.
- 8 sfecle mici
- sare
- piper negru măcinat
- 50 g unt
- 1 fir de rozmarin
- 2 fire de ceapă verde
- 1 fir de mentă verde
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Speli bine rădăcinile de sfeclă şi le pui la fiert fără să le cureţi de coajă, pentru 10 minute, în vasul acoperit.
Scurgi sfeclele în strecurătoare şi le treci prin jet de apă rece, apoi le decojeşti şi le tai în bastonaşe groase de 1 cm.
Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti bastonaşele de sfeclă împreună cu crenguţa de rozmarin, timp de 2-3 minute, amestecând uşor cu o spatulă. Scoţi firul de rozmarin şi adaugi ceapa, în prealabil curăţată, spălată şi tăiată bastonaşe lungi de 1-2 cm.
Amesteci scuturând tigaia, presari sare şi piper după gust şi stingi focul după un minut. Pui sfecla într-un bol, iar după ce se mai răceşte presari menta şi pătrunjelul fin tocate. Serveşti mâncarea ca atare sau ca garnitură la un ghiveci de legume.
Pofta buna!