Sfeclă marinată cu brânză coaptă de capră
PrinteazaO reteta delicioasa de sfecla marinata cu branza coapta de capra din: ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, frunze de cimbru, sfecla, branza de capra si rucola.
- 6 linguri ulei de măsline, plux extra pentru uns
- 1 linguri oţet de vin roşu
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 linguriţă frunze de cimbru
- 2 sfecle, curăţate şi tăiate în felii foarte subţiri
- 2 bucăţi a câte 100 g brânză de capră maturată (cu coajă)
- 4 mâini de rucola
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul, oţetul, zahărul şi cimbrul într-un vas întins. Se potriveşte bine de sare şi piper. Se adaugă feliile de sfeclă şi se marinează cel puţin 1 oră sau peste noapte, după preferinţe. Se încălzeşte grilul la treapta cea mai de sus.
Se asezonează feliile de brânză cu sare şi piper, apoi se aşază pe o tavă unsă cu ulei şi se coc sub gril 2-3 minute, până ce prind o culoare aurie şi încep să se topească. Se scoate sfecla din marinadă şi se păstrează zeama. Se împarte pe patru farfurii.
Se pune deasupra rucola, o felie de brânză de capră şi din nou rucola. Se stropeşte cu marinada şi se serveşte.
Sfeclă marinată cu brânză coaptă de capră
Pofta buna!