Sfecla marinata in otet
PrinteazaSfecla marinata in otet din: sfecla, otet, apa, zahar, coriandru, portocala, marar.
- 18 sfecle mici, curăţate de coajă şi capete
- 450 ml oţet de vin alb
- 250 ml apă
- 90 g zahăr
- 1 lingură boabe de coriandru
- 2 linguri coajă de portocală tăiată fâşii
- 2 linguri crenguţe de mărar
Mod de preparare:
Sfeclele se pun într-o cratiţâ cu apă clocotită şi se fierb cam 6 minute, până se înmoaie, apoi se scurg de apă şi se curăţă de coajă.
Oţetul, apa, zahărul, boabele de coriandru şi fâşiile de coajă de portocală se pun într-o cratiţâ şi se lasă să dea în clocot. Cratiţa se ia de pe foc şi se adaugă sfecla şi mărarul.
Amestecul se lasă la răcit. Sfecla se păstrează împreună cu marinata în borcane sterilizate, la frigider. ,
Sfecla marinată este delicioasă servită cu pâine şi brânză. 1 borcan de dimensiune medie .
Pofta buna!