Sfecla rosie gratinata
PrinteazaSfecla rosie gratinata din: sfecla, sare, frisca, smantana, galbenus, piper, coriandru sau chimen.
Ingrediente:
- 1 kg sfecle mici
- sare
- 5 linguri de frisca nebatuta
- 100 g smantana groasa
- 1 galbenus
- piper
- 1 lingurita de coriandru sau chimen
Mod de preparare:
Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte sarata, vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu apa rece si curatati-le de coaja.
In functie de marime, taiati sfecla in doua sau trei felii si puneti-le intr-un vas rezistent la foc
Amestecati frisca lichida cu smantana pana ce obtineti o compozitie omogena. Introduceti si galbenusul de ou. Sarati si piperati.
Turnati sosul peste feliile de sfecla si bagati vasul in cuptor pe grila de sus, lasandu-l pana ce compozitia se rumeneste.
Presarati semintele de coriandru sau chimen. Serviti budinca imediat.
Pofta buna!