Sfecla rosie murata cu coriandru si cuisoare
PrinteazaSfecla rosie murata cu coriandru si cuisoare din: sfecla rosie, otet de vin, seminţe de coriandru, piper boabe, cuişoare, frunze de dafin, zahăr, apă, conservant.
- 2 kg de sfeclă
- 0,350 l de oţet din vin
- 1 lingură seminţe de coriandru
- 1 linguriţă de piper boabe
- 5 cuişoare
- frunze de dafin
- 150 g de zahăr
- 1,5 l apă
- conservant
Mod de preparare:
Sfeclele se spală bine cu o periuţă pentru a elimina orice urmă de pământ, atât cât să nu se ia coaja. Apoi împachetează-le în folie de aluminiu şi pune-le la cuptor timp de 2 ore, la 180 °C. In timp ce sfecla este în cuptor, se face saramura.
Amestecă apa, oţetul, zahărul, condimentele şi plicul de conservant şi pune-le pe foc. De la momentul fierberii se mai ţin pe foc 3-5 minute. Curăţă sfecla de coajă apoi taie felii groase de 2 cm.
Pune feliile în borcane sterilizate, ţinute 20 de minute, la 100° C în cuptor.
Compoziţia se toarnă fierbinte în borcane şi apoi se sigilează borcanele. Timp de câteva zile borcanele se agită uşor pentru ca aromele să se amestece mai bine.
Dacă vrei un gust şi mai intens, amestecă oţetul şi condimentele cu două luni înainte de prepararea sfeclei murate şi ţine saramura la rece.
Sfecla rosie murata cu coriandru si cuisoare
Pofta buna!