Sfecla rosie murata cu coriandru si cuisoare

Printeaza

Sfecla rosie murata cu coriandru si cuisoare din: sfecla rosie, otet de vin, se­minţe de coriandru, piper boabe, cuişoare, frunze de dafin, zahăr, apă, conservant.

Ingrediente:Sfecla_rosie_murata_cu_coriandru_si_cuisoare

  • 2 kg de sfeclă
  • 0,350 l de oţet din vin
  • 1 lingură se­minţe de coriandru
  • 1 linguriţă de piper boabe
  • 5 cuişoare
  • frunze de dafin
  • 150 g de zahăr
  • 1,5 l apă
  • conservant

Mod de preparare:

Sfeclele se spală bine cu o periuţă pentru a elimina orice urmă de pământ, atât cât să nu se ia coaja. Apoi împachetează-le în folie de aluminiu şi pune-le la cuptor timp de 2 ore, la 180 °C. In timp ce sfecla este în cuptor, se face saramura.

Amestecă apa, oţe­tul, zahărul, condimentele şi plicul de conservant şi pune-le pe foc. De la momentul fierberii se mai ţin pe foc 3-5 minute. Curăţă sfecla de coajă apoi taie felii groase de 2 cm.

Pune feliile în borcane sterilizate, ţinute 20 de minute, la 100° C în cuptor.

Com­poziţia se toarnă fierbinte în borcane şi apoi se sigilea­ză borcanele. Timp de câteva zile borcanele se agită uşor pentru ca aromele să se amestece mai bine.

Dacă vrei un gust şi mai intens, amestecă oţetul şi condimentele cu două luni înainte de pre­pararea sfeclei murate şi ţine saramura la rece.

Sfecla rosie murata cu coriandru si cuisoare

Sfecla_rosie_murata_cu_coriandru_si_cuisoare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.