Sfecla rosie umpluta

Printeaza

Sfecla rosie umpluta din: sfecla, sare, paine, ulei, usturoi, rosii, telemea.

 

Ingrediente:

  • 4 sfecle mici (a 200 g bucata)
  • sare

 

Ingrediente umplutura:2 felii de paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano, cimbru, 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de oi.

 

 

Mod de preparare:

Sfecla rosie umpluta: Se fierbe sfecla in apa cu sare circa o ora, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.

Se taie fiecare sfecla in doua si se scobeste cu o lingura, lasandu-i-se o margine cam de 1 cm grosime.

Se taie feliile de paine in cubulete si se prajesc in ulei. Se adauga usturoiul pisat si se lasa sa se caleasca usor.

Rosiile se oparesc, se curata de pielita si de capacel, apoi se taie in doua si iarasi in sferturi mai mici. Painea, rosiile, branza de vaci si plantele aromate se amesteca bine, se sareaza, se pipereaza si se baga in sfecle.

Telemeaua se taie in felii mai subtiri si se asaza ca un capac, peste umplutura.

Se pun sfeclele intr-un vas rezistent la foc si se dau la cuptorul gata incins, vreme de 30 de minute.

 

Pofta buna! 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.