Sfeclă cu sos de ciocolată
PrinteazaSfeclă cu sos de ciocolată din: sfecla rosie, zahar, lapte, smantana, ciocolata neagra, ardei iute, unt, miere, ghimbir, portocala, miez de nuca, migdale, apa, frisca, ciocolata alba, zahar vanilinat si mar confiat.
Ingrediente:
- 4 sfecle rosii
- zahar
- 150 ml lapte
- 50 g smantana
- 60 g ciocolata neagra
- un ardei iute
- 30 g unt
- miere
- ghimbir
- o portocala
- miez de nuca
- 50 g migdale
- 50 ml apa
- 300 ml frisca
- 300 g ciocolata alba
- zahar vanilinat
- mar confiat
Mod de preparare:
Sfeclele roşii se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri. Se pune o oală cu apa la fiert, se fierbe sfecla apoi se adaugă 200 g de zahăr şi se continuă fierberea încă 15 minute.
Se scoate cu spumiera pe un platou şi se păstrează la cald. Laptele se pune într-o oală şi se fierbe. Se adaugă smântână, ciocolata şi untul, o linguriţă cu ghimbir ras şi ardeiul iute crestat la vârf.
Se fierbe totul două minute, se ia de pe foc, se adaugă o lingură cu miere, coajă rasă de portocală şi se amestecă.
Frişca se mixează până nu mai cade de pe braţele mixerului, se amestecă bine cu ciocolata albă topită la bain-marie şi se pune la rece.
Se aşază feliile de sfeclă pe platouri, se pune în mijloc crema de frişcă amestecată ciocolată, se presară migdalele şi miezul de nucă tocate.
Se stropeşte totul cu sos de ciocolată şi se serveşte imediat. La crema de frisca amestecata cu ciocolata se mai poate adauga fistic sau mar confiat.
Sfeclă cu sos de ciocolată
Pofta buna!
N-am mancat niciodata asa ceva