Sfecla umpluta cu carne
PrinteazaSfecla umpluta cu carne din: sfecle rosii, carne tocata, orez, ceapa, patrunjel, ulei, boia, sare, piper.
- 6 sfecle roşii
- 500 g carne tocată
- 100 g orez
- 2 cepe
- 1 legătură pătrunjel
- 3 linguri ulei
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Tai cepele şi le căleşti în tigaie cu ulei până se înmoaie. Adaugi carnea tocată şi o laşi 5 minute până îşi schimbă culoarea. Pui orezul, potriveşti gustul de sare, boia şi piper.
Le laşi 5 minute şi apoi iei vasul de pe foc şi presari pătrunjelul tocat.
Cureţi sfeclele, le scobeşti miezul şi le umpli cu orez şi came. Le aşezi în vas, torni apă cât să le acoperi pe jumătate şi le laşi pe foc până se înmoaie.
Pofta buna!