Sfeclă roşie umplută

Printeaza

O reteta delicioasa de sfecla umpluta cu: ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon, unt.

Ingrediente:Sfeclă roşie umplută

  • 4 sfecle roşii
  • 1 ceapă mică
  • 200 g carne de porc tocată
  • 4 linguri orez fiert
  • 200 ml smântână
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Se spală bine sfeclele, se pun într-o tigaie şi se călesc până când se înmoaie foarte puţin. Se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se taie capetele de sus şi se scobesc sfeclele de miez, care se păstrează.

Umplutura: se spală, se curăţă şi se toacă ceapa. Se pune carnea tocată într-un castron, se adaugă orezul fiert în prealabil, ceapa tocată, miezul de sfeclă păstrat, to­cat mărunt şi jumătate din smântână. Se asezonează cu tarhon, sare şi piper proaspăt măcinat. Se amestecă bine.

Se umplu sfeclele cu umplutura de carne tocată şi se pun într-o tigaie cu unt topit. Se pune smântână pe deasupra sfeclelor şi se mai coace timp de 5 minute. Se pot servi cu cartofi fierţi.

Sfeclă roşie umplută

Sfeclă roşie umplută

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.