Sfeclă roşie umplută
PrinteazaO reteta delicioasa de sfecla umpluta cu: ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon, unt.
- 4 sfecle roşii
- 1 ceapă mică
- 200 g carne de porc tocată
- 4 linguri orez fiert
- 200 ml smântână
- sare
- piper
- tarhon
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se spală bine sfeclele, se pun într-o tigaie şi se călesc până când se înmoaie foarte puţin. Se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se taie capetele de sus şi se scobesc sfeclele de miez, care se păstrează.
Umplutura: se spală, se curăţă şi se toacă ceapa. Se pune carnea tocată într-un castron, se adaugă orezul fiert în prealabil, ceapa tocată, miezul de sfeclă păstrat, tocat mărunt şi jumătate din smântână. Se asezonează cu tarhon, sare şi piper proaspăt măcinat. Se amestecă bine.
Se umplu sfeclele cu umplutura de carne tocată şi se pun într-o tigaie cu unt topit. Se pune smântână pe deasupra sfeclelor şi se mai coace timp de 5 minute. Se pot servi cu cartofi fierţi.
Sfeclă roşie umplută
Pofta buna!