Sfecle umplute
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de sfecle umplute din: sfecle, ceapa, nuci, otet de mere, seminte de chimen, miere, ulei de masline, cuscus, sare, piper, hrean si dafin.
- 3 sfecle mijlocii
- 4 cepe mari
- 100 g nuci macinate mai mare
- 3 linguri otet de mere sau zeama de lamaie
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingura miere
- 150 ml ulei de masline
- 2 linguri cuscus
- sare
- piper
- hrean
- dafin
Mod de preparare:
Curatati sfeclele de coaja si cu ajutorul unei linguri scoateti o parte din miez, pe care taiati-l in cubulete si puneti-l intr-o tava unsa cu ulei. Tocati ceapa marunt si caliti-o 10 minute in ulei, condimentati-o cu sare, piper, miere si chimen.
Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, luati vasul de pe foc si adaugati nucile, amestecati ingredientele bine. Opariti cu putin apa cuscusul, lasati-l sa se umfle si apoi amestecati-l cu ceapa si cu hrean ras, dupa gust.
Stropiti sfeclele cu otet de mere si umpleti-le cu amestecul de ceapa, cuscus si nuci. In fiecare umplutura infingeti cate o frunza de dafin. Puneti sfeclele in tava, la cuptor, pentru cel putin o jumatate de ora. Inainte de servire stropiti sfeclele cu ulei amestecat bine cu otet de mere sau zeama de lamaie.
Sfecle umplute
Pofta buna