Shakshuka Vegan: Deliciul Proteic Perfect din: tofu, rosii in suc propriu, ceapa, ardei gras, usturoi, chimen, boia, paprika afumata, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Explorați savoarea și nutrienții în această rețetă de shakshuka vegan, o reinterpretare creativă a clasicului fel de mâncare din Orientul Mijlociu. Înlocuind ouăle cu tofu, această versiune vegană păstrează toate […]
Shakshuka picanta
PrinteazaShakshuka picanta din: rosii, feta, ceapa, oua, ardei iute, ulei, chimen, cimbru, busuioc, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 cutie rosii descojite
- 200 g feta
- 1 ceapa potrivita
- 2 oua
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
- chimen
- cimbru
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci ceapa rondele şi o căleşti în ulei până devine aurie. Pasezi roşiile descojite într-un castron şi le adaugi peste ceapa călită.
Pui ardeiul iute tocat mărunt şi condimentezi cu sare, piper, cimbru şi chimen.
Acoperi tigaia cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic 30 de minute.
Mai completezi cu apă dacă e nevoie.
Adaugi brânza Feta fărâmiţată, spargi ouăle în tigaie şi acoperi iar mâncarea şi mai laşi la foc potrivit 5 minute.
Asezonezi cu busuioc verde tocat şi o serveşti caldă cu pâine sau cu mămăliguţă.
Shakshuka picanta
Pofta buna!
Shakshuka – Ouă prăjite în sos de roșii
Shakshuka – Ouă prăjite în sos de roșii din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boia, chimion, rosii, sare, piper, oua, patrunjel. Shakshuka este o rețetă tradițională de origine nord-africană, cu influențe mediteraneene, care a devenit extrem de populară în întreaga lume datorită aromei sale bogate și a consistenței unice. Acest preparat aduce […]