Shakshuka
PrinteazaO reteta de Shakshuka din: rosii, ceapa, oua, ardei iute, grasime de gasca, chimen, busuioc, cimbru, sare si piper.
- 1 kg rosii
- 300 g ceapa
- 4 oua
- 1 ardei iute
- 2 linguri grasime de gasca
- 1 lingurita chimen
- frunze de busuioc si de cimbru proaspete
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa julienne şi căliţi-o în grăsime. Când începe să se îngălbenească, adăugaţi roşiile tocate foarte mărunt sau rase, după ce au fost curăţate de coajă. Puneţi şi ardeiul tocat mărunt şi condimentaţi cu sare şi piper.
Acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de o jumătate de oră. Spargeţi ouăle în vas, acoperiţi iar şi ţineţi vasul la foc potrivit până când ouăle se întăresc. înainte de servire, adăugaţi frunzele de cimbru şi de busuioc.
Shakshuka
Pofta buna!