Shaorma
PrinteazaShaorma din: faina, drojdie, lapte, sare, piept de pui, varza, cartofi, castraveti, rosii, ardei, ceapa, masline, iaurt, usturoi, ketchup, curry, sare, piper.
Pentru lipii:
- 300 g făină
- drojdie cât o nucă (sau 1 plic de drojdie uscată)
- 250 – 300 lapte cât să iasă un aluat elastic
- sare
- 50 ml ulei
Pentru umplutură:
- 500 g piept de pui la grătar
- 1 varză mică
- 2-3 cartofi
- 1 castravete
- 2 roşii
- 1 ardei roşu
- 1 ardei galben
- ceapă roşie
- măsline
Pentru sosul I:
- 1 iaurt natural amestecat cu usturoi pisat
Pentru sosul II:
- maioneză amestecată cu curry
- sare
- piper
Pentru sosul III:
- ketchup
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru lipii, frămânţi puţin aluatul şi nu-l laşi la crescut. împărţi aluatul în părţi egale, iar din fiecare biluţă întinzi o foaie cu făcăleţul, dându-i o formă rotundă pe care o coci în tigaie fără ulei, pe ambele părţi. Tigaia trebuie să fie mai mare decât cea în care se coc clătitele în mod obişnuit. Coci toate lipiile şi le laşi deoparte.
Condimentezi pieptul de pui bine şi îl prăjeşti pe grătar, iar când s-a răcit, îl tai fâşii. Ceapa şi roşiile, curăţate şi spălate le tai solzişori, varza o tai fideluţă, castraveţii rondele, iar ardeiul tot fâşii înguste. Peste fiecare legumă presari puţină sare, legumele fiind puse în boluri diferite. Condimentezi varza ca pentru o salată obişnuită. Cureţi cartofii, îi tai fâşii înguste şi îi prăjeşti în ulei încins.
Pregăteşti sosurile. Poţi folosi maioneză de casă, iaurt de casă şi ketchup făcut în casă. Peste lipie pui o linguriţă de maioneză, carne, cartofi şi câte puţin din fiecare legumă, măsline, sosul de iaurt şi ketchup.
Rulezi cu grijă şi prinzi lipia cu scobitori până în momentul servirii, pentru a nu se desface lipia şi a scăpa conţinutul.
Shaorma
Pofta buna!