Sharba libiana
PrinteazaO reteta de sharba libiana din: carne de miel, arpacas, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, scortisoara, menta si sare.
- 200 g carne de miel
- 150 g arpacaş
- 1 ceapă mare
- 1 lingură pastă de tomate
- 3 roşii
- 1 lămâie
- 1 ardei iute roşu
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură pătrunjel
- scorţişoară
- mentă (frunze uscate)
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi taie-o julien, apoi căleşte-o într-o cratiţă mare cu uleiul încins împreună cu carnea tăiată bucăţi mici.
Adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi căleşte totul până când carnea începe să se rumenească. Toarnă apă cât să acopere carnea şi fierbe-o la foc mic până când aceasta se înmoaie bine.
Mai adaugă puţină apă dacă lichidul a scăzut prea mult, lasă pe foc până când începe să clocotească din nou, apoi adaugă arpacaşul spălat în multe ape şi scurs, roşiile tăiate felii sau cubuleţe, pasta de tomate, ardeiul iute, curăţat de seminţe, tocat şi un praf de scorţişoară; fierbe totul 20 de minute şi sărează după gust.
Inainte de a servi supa, presară mentă uscată, după gust, stropeşte cu zeama de lămâie şi decorează cu o frunză de mentă proaspătă, după preferinţă.
Sharba libiana
Pofta buna!