Shortcakes cu capsuni
PrinteazaShortcakes cu capsuni din: shortcakes, capsuni, zahar, smantana, vanilie.
- 1 kg căpşuni, curăţate şi tăiate în sferturi
- 65 g zahăr
- 250 ml smântână dulce grasă
- 50 ml smântână fermentată
- 1/2-2 linguriţe zahăr pudră
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 6 shortcakes
Mod de preparare:
Căpşunile se pun într-un castron. Se presară cu zahăr şi se lasă să stea 5 minute. Se apasă cu dosul unei linguri, pentru a se scurge din zeamă fără a le zdrobi.
Se lasă să stea aproximativ 1 oră, amestecându-le din când în când.
Smântaha dulce, cea fermentată, zahărul pudră şi eşenţa de vanilie se pun într-un castron. Se bat cu telul până se îngroaşă şi omogenizează, fără să se întărească.
Shortcakes se taie cu grijă în două. Fiecare jumătate se acoperă cu un strat de căpşuni şi cu o lingură generoasă din amestecul de smântână.
Pofta buna!