Simte aroma copilariei cu gemurile si dulceturile noastre

Printeaza

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.

Simte aroma copilariei cu gemurile si dulceturile noastre

Dulceaţă de pepene galben

Dulceaţă de pepene galbenO reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pepene galben 1 kg zahăr 800 ml apă 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui apa împreună cu zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert. Separat, cureţi pepenele, îi îndepărtezi seminţele şi…

Read more »

 

Dulceata de merisoare

Dulceata de merisoareO reteta de dulceata de merisoare din: merisoare, zahar brun, apa, zeama de lamaie si baton de vanilie. Ingrediente: 1 kg merisoare 1 kg zahar brun 450 ml apa 1 lingura cu zeama de lamaie 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Curata merisoarele de codite si frunze. Spala-le in mai multe ape si…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de gogonele

Reteta zilei: Dulceata de gogoneleO reteta delicioasa de dulceata de gogonele din: gogonele, apa, otet, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 l apa 300 ml otet pentru sirop: 1 kg zahar 500 ml apa 1 lamaie   Mod de preparare: Alege gogonele nu prea mari. Spala-le si pune-le la fiert in 2 l de apa cu otet…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de prune

Reteta zilei: Dulceata de pruneO reteta delicioasa de tarta de dulceata de prune din: prune, zahar, apa, nuci si baton de vanilie. Ingrediente: 2 kg prune 3 kg zahar 300 ml apa 400 g nuci 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Pune nucile să se rumenească într-o tigaie neunsă. După ce s-au răcorit, freacă-le între palme pentru…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de pepene galben

Reteta zilei: Dulceata de pepene galbenO reteta delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, fistic, ghimbir si pectina. Ingrediente: 1 pepene galben (circa 1,5 kg) 1 kg zahar 100 g fistic 50 g ghimbir proaspat 1 lingurita cu pectina   Mod de preparare: Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi, cu…

Read more »

Dulceata de cactus

Dulceata de cactusO reteta de dulceata de cactus din: fructe de cactus, portocale, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 fructe de cactus 3 portocale 3 cesti cu zahar 3 linguri cu zeama de lamaie   Mod de preparare: Spala fructele si sterge-le cu un servet. Taie fructele de cactus pe jumatate, iar cu ajutorul unei lingurite,…

Read more »

Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiri

Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiriIntr-un castron se freacă 700 g petale de tran­dafiri parfumaţi de dulceaţă cu 30 g zahăr şi cu zeama de la o lămâie mare. Se pune la fiert 1 kg zahăr cu 1/2 I apă; se amestecă pe foc, până se topeşte; când siropul dă in clocot, se adaugă petalele, cu toată zeama lăsată. Se…

Read more »

Dulceata de piersici si caise

Dulceata de piersici si caiseSe decojesc 300 g piersici şi 300 g caise; se scot sâmburii şi pulpa se taie cuburi. 500 g pulpă de fructe se amestecă într-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant 1:1, sucul şi coaja de la o lămâie şi se lasă să se odihnească cca 3 ore. Se adaugă 1 baton de scorţişoară şi…

Read more »

Retete delicioase: Dulceata de agrise

Retete delicioase: Dulceata de agriseSe spală 1 kg agrişe roşii, se curăţă şi se amestecă intr-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant şi sucul de la 1/2 lămâie. Se pasează şi se lasă să se odih­nească cca 20 min. Se dă compoziţia într-un clocot şi se lasă să mai clocotească cca 3 min. amestecând; se ia spuma care apare…

Read more »

Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba

Retete delicioase: Dulceaţă de rubarbaSe curăţă 800 g rubarbă, se decojeşte şi se taie bucăţi. Se spală cu apă fierbinte 2 porto­cale, se şterg şi se rade coaja. Se decojesc portocalele şi pulpa se scoate dintre pieliţele albe. Se stoarce sucul din restul de pul­pă. Intr-o cratiţă mare se amestecă rubarbă cu suc, felii şi coajă de portocală şi…

Read more »

Gem de caise

Gem de caiseSe stoarce sucul de la 1 kg porto­cale; se strecoară. Se măsoară 400 ml suc şi la nevoie se com­pletează cu apă. Se spală 300 g caise, se taie jumătăţi şi se scoate sâmburii. Pulpa se taie felii, care se amestecă împreună cu sucul de portocale, 3 linguri suc de lămâie şi 50 g fulgi…

Read more »

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.