Simte aroma copilariei cu gemurile si dulceturile noastre
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de pepene galben
O reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pepene galben 1 kg zahăr 800 ml apă 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Pui apa împreună cu zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert. Separat, cureţi pepenele, îi îndepărtezi seminţele şi…
Dulceata de merisoare
Reteta zilei: Dulceata de gogonele
Reteta zilei: Dulceata de prune
Reteta zilei: Dulceata de pepene galben
O reteta delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, fistic, ghimbir si pectina. Ingrediente: 1 pepene galben (circa 1,5 kg) 1 kg zahar 100 g fistic 50 g ghimbir proaspat 1 lingurita cu pectina Mod de preparare: Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi, cu…
Dulceata de cactus
O reteta de dulceata de cactus din: fructe de cactus, portocale, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 fructe de cactus 3 portocale 3 cesti cu zahar 3 linguri cu zeama de lamaie Mod de preparare: Spala fructele si sterge-le cu un servet. Taie fructele de cactus pe jumatate, iar cu ajutorul unei lingurite,…
Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiri
Dulceata de piersici si caise
Retete delicioase: Dulceata de agrise
Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba
Se curăţă 800 g rubarbă, se decojeşte şi se taie bucăţi. Se spală cu apă fierbinte 2 portocale, se şterg şi se rade coaja. Se decojesc portocalele şi pulpa se scoate dintre pieliţele albe. Se stoarce sucul din restul de pulpă. Intr-o cratiţă mare se amestecă rubarbă cu suc, felii şi coajă de portocală şi…
Gem de caise