Sirop caramel cu portocale

Printeaza

Sirop caramel cu portocalePuneţi zahărul nerafinat într-o tigaie uscată antiaderentă, cu fundul gros, şi daţi-l la foc mare. învârtiţi tigaia, pentru a vă asigura că zahărul se topeşte uniform. Când s-a topit tot şi a format un caramel maroniu-auriu, turnaţi cu grijă sucul de portocale – fiţi atenţi, amestecul va împroşca.

Nu vă îngrijoraţi dacă acest caramel fierbinte se va îngroşa la contactul cu sucul rece. La foc mic, amestecaţi rapid şi continuu, până când zahărul caramelizat se topeşte, iar sosul se fluidizează. Luaţi tigaia de pe foc.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.