Sirop de corcoduse

Printeaza

Sirop de corcoduse din: corcoduse, zahar. Descopera reteta perfecta de sirop de corcoduse, o bautura racoritoare si plina de vitamine, ideala pentru zilele calde de vara.

Cu doar doua ingrediente simple – corcoduse si zahar – poti crea un sirop delicios care va incanta intreaga familie.

Ingrediente:

  • 5 kg corcoduse
  • 5 kg zahar

 

Mod de preparare Sirop de corcoduse:

Speli corcoduşele, le pui într-o oală cu apă cât să le acopere, iar apoi le pui la fiert şi le laşi până se înmoaie. Le treci printr-o sită cu tot cu zeama lor.

Măsori sucul şi pui 1 kg de zahăr la un litru de suc. Pui siropul din nou la f iert şi îl laşi până când acesta se îngroaşă.

Il pui în sticle cu gura mai groa­să, cât este fierbinte, le închizi ermetic cu capace şi le acoperi cu pături până a doua zi, când le poţi depozita în cămară.

Chiar şi la iar­nă vei avea o băutură sănătoasă şi delicioasă, deoarece siropul poate fi păstrat timp îndelungat.

Varianta: Sirop de corcoduse

Corcoduse: Aceste fructe mici si acrisoare sunt bogate in vitamina C si antioxidanti, contribuind la intarirea sistemului imunitar si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Zahar: Zaharul adauga dulceata necesara pentru a echilibra aciditatea corcoduselor si ajuta la conservarea siropului.

  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de gatire: 45-60 minute
  • Timp total: 1 ora si 15 minute

Ingrediente necesare

Modul de preparare

Pregatirea corcoduselor: Spala bine corcodusele si indeparteaza coditele. Poti lasa corcodusele intregi sau le poti taia in jumatati pentru a le elimina samburii, in functie de preferinte.

Fierberea corcoduselor: Intr-o oala mare, adauga corcodusele si apa. Fierbe la foc mediu timp de aproximativ 20-30 de minute, pana cand corcodusele se inmoaie si incep sa se desfaca.

Strecurarea: Strecoara amestecul printr-o sita fina sau un tifon pentru a separa pulpa si semintele de lichid. Presa corcodusele pentru a extrage cat mai mult suc posibil.

Adaugarea zaharului: Pune lichidul obtinut inapoi in oala si adauga zaharul. Fierbe la foc mic, amestecand constant, pana cand zaharul se dizolva complet si siropul incepe sa se ingroase usor, aproximativ 15-20 de minute.

Imbutelierea: Toarna siropul fierbinte in sticle sterilizate si sigileaza-le imediat. Lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, apoi depoziteaza-le in loc racoros si intunecat.

Sfaturi

Conservare: Daca doresti sa pastrezi siropul pentru o perioada mai lunga, poti adauga cateva picaturi de zeama de lamaie pentru a preveni cristalizarea zaharului.

Utilizare: Dilueaza siropul cu apa plata sau minerala pentru a obtine o bautura racoritoare sau foloseste-l pentru a aromatiza diverse deserturi.

Valori nutritionale (per 100 ml)

  • Calorii: 100 kcal
  • Proteine: 0.2 g
  • Carbohidrati: 25 g
  • Zaharuri: 24 g
  • Grasimi: 0 g
  • Vitamina C: 10 mg (17% VNR)
  • Calciu: 5 mg (1% VNR)
  • Fier: 0.3 mg (2% VNR)

Siropul de corcoduse nu este doar delicios, ci si benefic pentru sanatate. Corcodusele sunt o sursa excelenta de vitamina C, care intareste sistemul imunitar si ajuta la absorbtia fierului in organism.

Antioxidantii prezenti in corcoduse ajuta la protejarea celulelor impotriva daunelor oxidative si pot contribui la reducerea inflamatiei.

Serveste siropul de corcoduse diluat cu apa minerala si gheata pentru o bautura racoritoare de vara. De asemenea, poti folosi siropul pentru a aromatiza ceaiuri, cocktailuri sau pentru a adauga un plus de gust deserturilor preferate.

 

Savurati!

 

 

 

Incoming search terms:

  • sirop de corcoduse

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.