Sirop de fragi
PrinteazaSirop de fragi
- 1 l zeamă de fragi
- 1 kg zahăr
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se strivesc cu mâna, într-un castron, fragi bine copţi. La 1 kg de fragi se poate adăuga 1/4 de litru de apă. Se storc pnntr-un tifon des şi se toarnă în tingirea de dulceaţă, adăugînd la 1 l de zeamă, 1 kg de zahăr.
Se ţine pe foc moale până se topeşte zahărul, se fierbe apoi la foc iute circa 20 de minute. Nu se face prea gros, ca să se poată turna uşor din sticle. La fiert se adaugă puţină zeamă de lămâie.
Când este destul de legat, se dă la o parte şi se toarnă cald în sticle care se astupă bine.
Sa să nu pleznească sticla, se înfăşoară într-o cârpă umedă, cât se toarnă siropul.