Sirop de menta cu miere si flori de soc

Printeaza

Sirop de menta cu miere si flori de soc din: mentă, zahar, miere poliflora, lamaie, flori de soc (nu este obligatoriu), apa, colorant alimentar verde (opţional).

Ingrediente:

  • 500 g mentă
  • 1,5 kg zahăr
  • 2 linguri miere polifloră
  • 1 lămâie
  • 4 bucăţi flori de soc (nu este obligatoriu)
  • 2 l apă
  • colorant alimentar verde (opţional)

 

 

Mod de preparare:

Sirop de menta cu miere si flori de soc: Din 300 g de mentă faci un ceai concentrat, pe care îl fierbi 20 de minute.

Laşi să se răcească puţin, adaugi menta proaspătă şi florile de soc (dacă le foloseşti).

Laşi 24 de ore la loc rece, apoi strecori ceaiul printr-un tifon dublu, storcând foarte bine. Adaugi zahărul şi mai fierbi până se leagă.

Spre final, adaugi zeama de lămâie, iar după ce iei vasul de pe foc adaugi şi mierea. Acum poţi pune colorantul, dacă doreşti să aibă o cu­loare verde perfectă.

Torni siropul fierbinte în sticle şi laşi să se răcească foarte lent, 1-2 zile, acoperite cu pături. Păstrezi sti­clele în loc răcoros.

Foloseşti siropul cu apă minera­lă sau sifon, eventual în combinaţie cu alte siropuri de fructe (pepene galben, mere, ananas), dar nici­decum de culoare roşie.

 

Cum se prepara Sirop de catina alba (VIDEO)

Sirop de catina alba: Cum se prepara Sirop de catina alba:

Reteta zilei: Sirop cu miere infuzat cu cimbru

Sirop cu miere infuzat cu cimbru din: zahar, miere, apa, cimbru. Ingrediente:  1/2 cană zahar 1/2 cana miere 1 cană apă 10 crengute de cimbru proaspat Mod de preparare: Într-o cratiță mică, combinati zahăr, miere și apă. Fierbeti la foc mediu, amestecand ocazional, până când zahărul se dizolvă. Legati crengutele de cimbru si scufundati în […]

Reteta zilei: Sirop de ghimbir

Sirop de ghimbir din: zahar, apa, ghimbir, suc de lamaie. Ingredinte:  1 cana zahar 1 cana apa 1/2 cana ghimbir proaspat tocat 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Faceti un sirop simplu, se amesteca zaharul cu apă, aduceti la fierbere. Se fierbe ușor până când se dizolvă zahărul. Adaugati ghimbir si fierbeti timp […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Este foarte bu siropul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.