Sirop de muguri de brad cu lamaie

Printeaza

Sirop de muguri de brad cu lamaie din: muguri de brad, apa, zahăr, zeama de lămâie.

Ingrediente:

  • 1 kg muguri de brad
  • 2 l apă
  • 1,5 kg zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Sirop de muguri de brad cu lamaie: Mugurii de brad îi cureţi de codiţe şi îi speli foarte bine în mai multe ape.

Ii pui la fiert în apă, timp de 1 oră, după care îi iaşi aşa până a doua zi, apoi îi strecori.

Zeama o pui din nou la fiert, împreună cu zahărul şi cu zeama de lămâie, adăugând eventual şi coaja rasă.

Laşi să fiarbă până ce lichidul devine siropos, aproape de consistenţa mierii, iar culoarea va fi de la auriu până la brun roşcată, în funcţie de soiul de brad.

Siropul îl pui fierbinte în sticle, le pui dop şi laşi să se răcească sub pături.

Păstrezi siro­pul în loc răcoros, ferit de umezeală. Se consumă cu ceai, apă minerală sau la fel ca mierea, sub for­mă de tratament în caz de tuse sau boii ale apara­tului respirator.

 

Pofta buna!

 

 

Plăcinte cu Urzici: Rețetă pentru un Prânz Delicios și Rapid

in: foi de placinta, urzici, ceapa, branza de vaci, oua, ulei, sare, piper. Plăcintele cu urzici reprezintă o rețetă tradițională românească, perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă și sățioasă. Combinând gustul unic al urzicilor cu brânza și ouăle, aceste plăcinte sărate sunt nu […]

Ceai de Goji

Înconjurat de legende și apreciat pentru proprietățile sale medicinale, ceaiul de goji este o băutură simplă, dar profund reconfortantă, care își găsește rădăcinile în medicina tradițională chineză. Fructele de goji, cunoscute pentru conținutul bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, transformă acest ceai într-un […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.