Sirop din: apa, zahar, esente. Ingrediente: 2 pahar de apă 1/2 pahar de zahăr esenţe Mod de preparare: Zahărul se dizolvă în apă, se fierbe până se leagă. La sfârşit se adaugă esenţele, în funcţie de prăjitura la care îl folosim. Se foloseşte pentru însiropat prăjituri, biscuiţi, torturi.
Sirop natural de soc
PrinteazaSirop natural de soc din: flori de soc, apa, zahar.
Ingrediente:
- 115 g flori de soc, tăiate
- 475 ml apă
- 340 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Sirop natural de soc: Puneţi florile într-o cratiţă şi turnaţi apă peste ele.
Daţi în clocot, acoperiţi şi fierbeţi la foc mic timp de 30 de minute.
Strecuraţi printr-o pânză de tifon şi turnaţi amestecul într-o oală curată.
Adăugaţi zahărul şi încălziţi până se dizolvă.
Fierbeţi la foc mic, neacoperit, 15 minute, până când devine de consistenţa siropului şi capătă o culoare aurie.
Turnaţi amestecul într-o sticlă, acoperiţi-o şi lăsaţi să se răcească.
Păstraţi-o în frigider cel mult 3 luni. Serviţi siropul diluat cu apă.
Savurati!
Reteta zilei: Sirop de caramel
Sirop de caramel din: bere neagra, zahar brun, esenta de vanilie unt, smantana, sare. Poate iti place si: Sirop de ciocolata, de casa Cum se prepara Sirop de catina alba (VIDEO) Sirop cu miere infuzat cu cimbru Sirop de ghimbir Sirop de catina natural Ingrediente: 1 sticla bere neagra 3/4 cană de zahăr brun […]
Reteta zilei: Sirop cu miere infuzat cu cimbru
Sirop cu miere infuzat cu cimbru din: zahar, miere, apa, cimbru. Ingrediente: 1/2 cană zahar 1/2 cana miere 1 cană apă 10 crengute de cimbru proaspat Mod de preparare: Într-o cratiță mică, combinati zahăr, miere și apă. Fierbeti la foc mediu, amestecand ocazional, până când zahărul se dizolvă. Legati crengutele de […]
Savurati!