Sirop nefiert de visine
PrinteazaSirop nefiert de visine din: visine, aspirina, sare de lamaie, zahar tos.
- un kg visine
- 2 lingurite aspirine pisate
- o lingura sare de lamaie
- 5 kg zahar tos
Mod de preparare:
Fructele uşor zdrobite se pun într-un borcan mare de 5 litri. Se presară cu sarea de lămâie si se toarnă un litru de apă rece.
Se amestecă şi se lasă aşa până a doua zi. A doua zi, se strecoară sucul pe care îl lasă vişinele si în acesta se pun aspirina şi zahărul.
Se lasă aşa timp de 3 zile amestecând de două ori pe zi pentru ca zahărul să se dizolve.
După 3 zile, se amestecă bine şi se toarnă sucul în sticle mai mici al căror capac se înfiletează.
Savurati!
CUm adica nefiert?
Adica nefiert, dar eu totusi o sa fierb siropul